Masterclass Concorde

Masterclass Concorde

Bij Baby en Borst in Almere geef ik najaar 2018 en voorjaar 2019 een open Masterclass over de Concorde techniek. * Deze scholing staat open voor alle relevante zorgprofessionals en accreditatie is toegekend door de KNOV, KCKZ, NVL en Nvlf.

Deze manier van aanleggen is ontstaan uit mijn behoefte om bij een korte tongriem niet (altijd) te hoeven laten knippen, en om de last van die korte tongriem voor én na behandeling te verminderen.

Het is een voedingshouding waarbij de baby subtiel anders vastgehouden wordt dan gangbaar. En waarbij de borst heel anders aangeboden wordt dan gangbaar.

Maar vooral is het ook een manier van voeden waarbij moeder en kind nauw samenwerken en van elkaar leren. Door ondersteunen, ademhalen en inspelen op de bewegingen van de baby kan die baby ontdekken hoe makkelijk effectief drinken kan zijn. Dan gaan moeder en kind elkaar versterken.

De Concorde is dus meer dan alleen een aanleghouding, en breder inzetbaar dan alleen bij een korte tongriem. Want ook bij onrustige kinderen blijkt deze manier van voeden goed aan te slaan, en zeker ook bij kinderen met refluxklachten.

*Nieuwsgierig waarom hij zo heet? Omdat moeders hun tepelhof tijdens aanleggen in verschillende richtingen kunnen aanbieden, net als het Concordevliegtuig indertijd een beweegbare neus had. Ik vergeleek het bij uitleggen altijd met dat vliegtuig. En ik moest het beestje toch een naampje geven.